Szentlélek templom, Győr


Menü


Közlemények
Egyházközségi hozzájárulás
2022.12.01.

Kérjük a kedves híveket, hogy az egyházközségi hozzájárulás befizetésével segítsék templomunk fenntartását!

Részletek>>


Facebook
2022.12.01.

25 éves jubileum riport
2012.10.10.

A Revita televízió CREDO című vallási műsorában egy riport készült Ferenc atyával, amelyet az alábbiakban tekinthetünk meg.

 

Riport>>


Hitoktatás
2012.09.15.

Kialakultak a plébániai és a lakótelepi iskolák hitoktatási időpontjai. Kérjük a kedves híveket, hogy budítsák ismerőseiket, hogy ő maguk, illetve gyermekeik minél többen jelentkezzenek a felkínált időpontokra.

Részletek>>


Jubileumi video
2012.05.31.


– Egyházközségi hozzájárulás

Templomunk Kedves Hívei!

 

Hálásak vagyunk azért a sok segítségért, amelyet oly sok helyről kaptunk és kapunk. Elmondhatjuk, hogy templomunk most már igazán az imádság és az áldozatbemutatás méltó hajlékává vált. Mindannyian úgy érezzük magunkat benne, mint egy átimádkozott helyen. Szeretnénk továbbra is mindent megtenni, hogy híveink mind a templomban, mind a plébánián otthon érezzék magukat.
Mindennapi tapasztalatunk, hogy saját otthonunk fenntartása és élhetővé tétele milyen költségekkel jár. Személyes feladataink ellátása is egészen megváltoztatta életritmusunkat. Sokszor nehezen tudjuk összeegyeztetni a különböző időpontokat. Az egyházközségi képviselőtestület gyűlésén, hosszas tanakodás után, egy-két építő jellegűnek tűnő ötletet hoztunk. Nincs könnyű feladatuk azoknak a személyeknek, akik felkeresik egyházközségünk híveit, mivel sokszor talán olyan időben járnak náluk, amikor nem tartózkodnak otthon. Ezért az utóbbi években folyamatosan csökkent a befolyó összeg.

A következőkre gondoltunk:

  • Vasárnaponként a 8.30-as és a 10.30-as, valamint a délután 16.00 és 18.00 órai szentmisék között mindig rendelkezésre állunk, hogy befizessék hozzájárulásukat a plébánián. Természetesen, ahogyan eddig is tették sokan, hétköznapokon is van erre lehetőség.
  • A technika adta könnyebbséget kihasználva az egyházközség számlájára is lehet átutalni az összeget:

 

Kedvezményezett: Szentlélek Egyházközség
K&H Bank
Számlaszám: 10201006-50152308-00000000
Közlemény: A befizető neve és pontos címe

 

A hozzájárulás minimális összege a püspöki kar által van meghatározva:
Keresőnként évi 5000 Ft
Nyugdíjasoknak, gyesen, gyeden lévőknek 3000 Ft.

 

Bízunk abban, hogy híveink segítségével egyre többen élnek majd a lehetőséggel és a fent jelzett módokat kihasználva rendezik ez irányú lelkiismeretbeli kötelezettségüket.

Így a megbízott áldozatos lelkületű segítőknek nem kell azokhoz elmenni, akik befizették már az egyházközségi hozzájárulást és több idejük marad felkeresni azokat, akik még nem rendezték ügyüket.
Szíves megértésüket és segítségüket előre is köszönjük. Minden kedves hívünkre Isten áldását kérjük, valamint a Szentlélek hét ajándékát.

 

 

             Benkovich Ferenc sk.                                                          Gaál Barnabás sk.
                  plébános                                                                           világi alelnök

 
Misék rendje

Hétköznap:  18.00 (csütörtökönként szentségimádással)

Szombat: 18.00 

 

Nyári időszámítás

 

Vasárnap: 7:00; 8:30; 10:30, 17:00; 19:00 

 

Téli időszámítás

 

Vasárnap: 7:00; 8:30; 10:30, 16:00; 18:00

 

 vetítő